Hyödyttömin kaikista päivistä on se, jonka aikana et naura kertaakaan
- Sebastian R. N. Champort-

Taikinat, täytteet ja pohjat

Kääretorttupohja:

* 4 munaa
* 1 dl sokeria
* 3/4 dl vehnäjauhoja
* 3/4 dl perunajauhoja
* 1 tl leivinjauhetta
* 1 tl vaniljasokeria

* vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi
varovasti sekoittaen. Paista 225 astetta n. 4-7- minuuttia uunista riippuen.

Gluteeniton suklaakakkupohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Suklaamousse 1.
200g tummaa tai valkoista suklaata
100 g Mascarpone-juustoa
1 prk Flora Vispiä vaahdotettuna


Suklaamousse 2.
½ dl sokeria
2 munaa
2½ dl kermaa
200 g suklaata
4 liivatetta
tilkka vettä

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Tee samoin kermalle. Yhdistä vaahdot ja sulatettu suklaa. Lisää liivatteet.


Valkosuklaamousse (resepti herkkukakku-blogista)
4 dl flora vispiä
1 prk maitorahkaa
3 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 levy valkosuklaata sulatettuna
½ levyä raastettna
3 liivatelehteä
½ dl kiehuvaa vettä

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi ja lisää rahka. Raasta ½ levyä valkosuklaata ja sulata kokonainen levy. Lisää ensin massaan sulatettu suklaa ja sitten raastettu. Kiehauta vesi ja lisää siihen puristellut liivatteet. Jäähdytä hieman ja sekoita massaan tasaisesti.


Vadelmamousse:
*1 prk Flora Vispiä
* ½ purkkia maitorahkaa
* 100 g Mascarpone-juustoa

* 100 g  Sunnuntai vaniljatuorejuustoa
* n. 3 dl vadelmasurvosta (keitin vadelmia n. 5 minuuttia sokerin kanssa)
* vaniljasokeria ja sokeria maun mukaan
* 7 liivatelehteä
* sitruunamehua


Mansikkamousse:
* 1 prk Flora Vispiä

* 100 g Mascarpone-juustoa
* 100 g Sunnuntai vaniljatuorejuustoa tai Ranskankermaa
* n. 2 -3 dl mansikkasurvosta
* vaniljasokeria ja sokeria ripsaukset maun mukaan
* 6 -7 liivatelehteä
* sitruunamehua

Pätkismousse:
1 prk flora-vispiä
1 prk mascarbone-juustoa
1½ pss pätkispaloja

Sitruuna-mascarbonetäyte:
2 dl kuohukermaa
1 prk sitruunarahkaa
½prk mascarbonejuustoa
2-3 rkl sitruunahyydykettä
tilkka vettä


Pullataikina:

5 dl vettä
1 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
vaniljasokeria maun mukaan
50 g hiivaa
200 g voita
10-14 dl vehnäjauhoja (Itse jätän taikinan niin löysäksi, että se on juuri ja juuri leivottavissa)

Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva, sokeri, kardemumma, vaniljasokeri ja suola. Lisää noin puolet jauhoista ja vatkaa muutama minuutti, jotta taikinaan tulee hyvä sitko. Lisää sitten sulatettu voi ja jatka alustamista lisäten jauhoja vähitellen kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä taikina ja anna kohota lämpimässä n. kaksinkertaiseksi.

Mokkapalat
Pohja:
4 munaa
3 dl sokeria
150 g voita
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
2-3 rkl kaakaojauhetta
(n. 100 g nougat-palasia)

kuorrute:
n.5-6 dl tomusokeria (jos tykkää paksusta päällisestä ja minulla on suuri pelti :))
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta (norm. 3 rkl)
n. 5-6 rkl vahvaa kahvia
50 g sulatettua voita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva. Lämmitä maitoa hieman. Vatkaa munat ja sokeri. Lisää vaahtoon sulatettu voi. Lisää sitten vuorotellen kuivia aineita ja maitoa. Lisää viimeisenä halutessasi nougat-palaset. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 minuuttia. Pohjan jäähtyessä valmista kuorrute sekoittamalla kaikki aineet keskenään

1 kommentti: