Tämän täytyy olla maailman parasta porkkanapiirakkaa! :D
Ohjeen alkuperää en tiedä. Se on raapustettuna vanhalla paperilapulla. Laitan ohjeen tänne muistiksi itsellekin :D
Pohja:
5 munaa
5 dl sokeria
200 g sulatettua margariinia
6 dl porkkanaraastetta
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
(100 g pähkinärouhetta)
Täyte:
200 g sulatejuustoa
100 g voita
300-350 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Päälle:
Manteli-pähkinä tai suklaarouhetta
*vaahdota sokeri ja munat kovaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu margariini sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet, pähkinärouhe ja porkkanaraaste. Levitä uunipellille ja paista 175-200 asteessa 20-30 minuuttia uunista riipppuen. Jäähdytä ja valmista täyte täysin jäähtyneen pohjan päälle. Sekoita täytteen aineet kulhossa ja vatkaa sähkövatkaimella sileäksi ja kuohkeaksi. Levitä pohjan päälle ja koristele rouheella. NAUTI! (älä vain laske kaloreita!)
hei! kuinka iso piirakka tolla ohjeella tulee? (:
VastaaPoistaHeippa! Tällä ohjeella tulee iso uunipellillinen (meillä 60 cm uuni)
PoistaT:Virpi
Tän on parasta olla hyvää, ku just pohja uunissa :D Aattelin kyl tuplata ton päällisen, ku ne päälliset on aina parasta :P
VastaaPoistakiitos hyvästä ohjeesta!!
VastaaPoistaTein tämän ohjeen mukaan porkkanapiirakkaa joku aika sitten ja et ole suotta sitä kehunut maailman parhaaksi! Vein töihin tarjolle ja reseptinkin välitin vielä parille työkaverille. Muokkasin tosin omaan makuun hieman vähempisokeriseksi :)
VastaaPoistaMielettömän hyvä ohje! Kiitos! :)
VastaaPoistaTosi hyvää!
VastaaPoistaAivan ihana; täydellinen porkkanapiirakka. Tämän syömisellä ei ole rajaa....mutta pitänee ajatella ehkä vähän niitä kaloreita ;)
VastaaPoistaMahtava resepti!;)
VastaaPoistaaivan taivaallista
VastaaPoistaJust on työn alla :) pakko on itsekin tehdä kun niin kehuttu! :)
VastaaPoistaKiitos hyvin meni kaupaksi vieraille ja oli todella hyvää. Ensi kerralla kokeilen vähän vähemmän sokerisena.
VastaaPoistaItse olen tehnyt tällä ohjeella useamman kerran myös gluteenittomana ja kyllä kelpaa... :)
VastaaPoistaHyvää! Kuohkea pohja ja sopivasti tuli korkeutta pohjalle+ täytteelle kun tein 35x40cm kokoiselle uunipellille :)
VastaaPoistaTämä on vaan ihan paras! Olen tehnyt tällä reseptillä (gluteenittomilla jauhoilla) jo 4 vuotta enkä aio vaihtaa toiseen! Juuri tuli pohja uunista ja työkaverit saavat läksiäispiirakkaa :) Aina on maistunut kaikille vieraillekin.
VastaaPoistaEdelleen kaivan tämän reseptin aina kun tekee mieli porkkanapiirakkaa <3 Tänä vuonna en olekaan vielä tehnyt!
VastaaPoista