Hyödyttömin kaikista päivistä on se, jonka aikana et naura kertaakaan
- Sebastian R. N. Champort-

lauantai 29. lokakuuta 2011

Appelsiinikrokanttimuffinsit

Jos olet appelsiinin ja suklaan yhdistelmän ystävä, tässä ihana muffinssien ohje!
Ja joulukin on jo ihan nurkan takana...Voisin kuvitella nämä jouluaaton kahvipöytään makeaksi herkuksi!


 Päällä appelsiinituorejuustolla maustettua kermaa


 Sydän täyttä suklaata


15 kpl

1 levy appelsiinikrokantti suklaata
150 g voita
1½ dl sokeria
2 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2½ rkl kaakaojauhetta
1½ dl kuohukermaa

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään  ja lisää ne vuorotellen kerman kanssa vaahtoon. Lisää viimeisenä ½ suklaalevystä rouhittuna.
Laita taikinaa muffinssivuoan pohjalle ja paina suklaapala keskelle. Lisää päälle vielä taikinaa niin, että suklaapalanen peittyy. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.

Taikinan ohje on alunperin Kinuskikissalta. Vaihdoin margariinin voiksi ja maidon kermaksi sekä daim-suklaan appelsiinikrokanttisuklaaseen. Pakkohan tuollaista uutuutta on päästä kokeilemaan. Ideana oli, että suklaapalanen säilyy kokonaisena. NAMI!

P.S. Kokeilin osaan muffinseista minttusuklaapalloja (Pirkka) Nekin säilyivät kokonaisina ja maistuivat ihan taivaallisen hyviltä pehmenneinä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti