Perinteistä ja helppoa mokkapalataikinaa -ja kuorrutetta on joskus hauska vähän muunnella. Tällä kertaa taikinan sekaan meni n. 100 g nougatpalasia. Kuorrutteeseen laitoin vähemmän kaakaojauhetta kuin tavallisesti ja keitin oikein väkevää kahvia mausteeksi.
Ja pitihän sitä heittäytyä vähän romanttiseksi tuon koristelun kanssa...
Odensenin nougat maistui ihanalta...pähkinäinen ja täyteläinen maku!
Mokkapalat
Pohja:
4 munaa
3 dl sokeria
150 g voita
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
2-3 rkl kaakaojauhetta
(n. 100 g nougat-palasia)
kuorrute:
n.5-6 dl tomusokeria (jos tykkää paksusta päällisestä ja minulla on suuri pelti :))
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta (norm. 3 rkl)
n. 5-6 rkl vahvaa kahvia
50 g sulatettua voita
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva. Lämmitä maitoa hieman. Vatkaa munat ja sokeri. Lisää vaahtoon sulatettu voi. Lisää sitten vuorotellen kuivia aineita ja maitoa. Lisää viimeisenä halutessasi nougat-palaset. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 minuuttia. Pohjan jäähtyessä valmista kuorrute sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti