Pitkään unohduksissa olleen Helmin herkun ohje löytyi Merjan blogista. Muutoksena lisäsin taikinaankin vaniljasokeria. Kaunis ja yksinkertainen vaalea leivos sopii vaikka itsenäisyyspäivänä kahvipöytään.
Pohja:
2-3 munaa
2 kkp sokeria
3 kkp vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
(1 tl vaniljasokeria)
150 g sulaa rasvaa
1 kkp maitoa
Kuorrutus:
225 g tomusokeria
4 rkl sulaa rasvaa
n. 4-6 rkl kahvia
2 tl vaniljasokeria
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää sitten rasva ja maito. Paista pellillä 200 asteessa n. 10-15 min. (huom! paistoin n. 30 x 30 reunavuoassa, jolloin leivoksesta tuli sopivan paksu. Taikina kannattaa tehdä 1½ kertaisena, jos haluaa pellillisen kuohkeaa pohjaa.) Sekoita kaikki kuorrutteen aineet keskenään ja päällystä leivos.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti