Vapaapäivänä pienin herätteli kaikki ylös minuutin tarkkuudella klo 5. Seitsemältä uunista ulos tuli Runebergintortut! Erilaisia ohjeita tortuille on valtava määrä. Kirjasta Hyvää Ruokahalua -Kotikokin parhaat leivontaohjeet, löytyy seuraava helppo ja nopea ohje. Hyviä ja meheviä tuli pieniin muffinssivuokiin paistamalla. Käytin Ikean muffinssipeltiä, jolloin tortuista tuli hauskasti korkeahkoja, "oikeaa mallia" muistuttavia.
Runebergintortut (15 kpl pieniä)
150 g voita
1 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
2 munaa
1½ dl vehnäjauhoja
1½ dl korppujauhoja
1 dl mantelirouhetta
1½ tl leivinjauhetta
½ dl kermaa (laitoin 1 dl)
2-3 tippaa karvasmanteliöljyä
päälle vadelmahilloa ja tomusokeria+vettä
Vaahdota voi ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää kerma viimeisenä. Jaa taikina vuoksiin ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Koristele jäähtyneet tortut.
No huh, mulla meni naama ruttuun ja piti lukia oikee kaks kertaa, että viieltä ja seittemältä jo tortukki tuli uunista!!! Kyllä oot kova tyttö, moon kello viieltä iha syyntakkeeto :D :D :D
VastaaPoistaMutta hienot tortut oot kyllä saanu aikaseksi, mulla ois tuoho aikaa ollu jo suuri saavutus, ku oisin saanu silimät piettyä auki! :D :D
Voi kiitos! :) Kyllä se joskus tuntuu, että pitempäänkin voisi maata! Mutta tehokkaita päiviä on, kun nousee aikasin. :)
Poista