Hyödyttömin kaikista päivistä on se, jonka aikana et naura kertaakaan
- Sebastian R. N. Champort-

maanantai 5. syyskuuta 2011

Oodi omenalle


MeNaiset lehden uusimmassa numerossa 35/11 oli tämän Paratiisipiirakan ohje. Ihanan pehmeä, makea ja seuraavana päivänä parhaimmillaan...

Jotta ohje säilyy tallessa, laitan sen tännekin.

3½dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 tl kardemummaa (laitoin 1 tl)
(lisäksi reilusti vaniljasokeria ohi ohjeen :) )
2 dl jogurttia
2 munaa
1½ dl öljyä
3-4 omenaa
3/4 dl fariinisokeria
2 rkl mantelirouhetta (rusinamysli jauhettuna toimi hyvin)

Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, kaneli ja kardemumma yhteen. Sekoita toisessa astiassa jogurtti, munat ja öljy. Kaada kosteat aineet jauhoseokseen ja sekoita. Älä vatkaa taikinaa, vaan sekoita vain sen verran, että aineet sekoittuvat. Leikkaa omenat viipaleiksi. Sekoita puoleen omenista fariinisokeri. Kaada puolet taikinasta vuokaan. Levitä sokeroidut omenat väliin ja kaada loput taikinat vuokaan. Asettele jäljelle jääneet omenat kakun päälle ja ripottele pinnalle mantelirouhe. (kanelia, sokeria) Paista uunin alatasolla 45-50 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti