Hyödyttömin kaikista päivistä on se, jonka aikana et naura kertaakaan
- Sebastian R. N. Champort-

maanantai 13. kesäkuuta 2011

Valkosuklaa-banaanimuffinsit

Pöydällä nököttää 3 ylikypsää banaania. Juuri sen verran tummumaan päin, että ei haluta syödä. Kello on vasta 18:45 ja pienimmäinen sammui yöunille. Tekee mieli leipoa jotakin ja mielessä käy perinteinen banaanikakku. En kuitenkaan viitsi alkaa surraamaan vatkaimella. Mitä siis tehdä?

Hetki surffailua netissä ja sieltähän se taas löytyi ! Nimittäin helppo banaanimuffinssien ohje, jossa kaikki aineet vain sekoitetaan puuhaarukalla yhteen. Eikun tuumasta toimeen! Alkuperäinen ohje löytyy Katariinan keittiössä-blogista. Duunasin ohjetta hieman lisäämällä valkosuklaan palasia ja vähentämällä sokerin määrää. Lisäksi laitoin 1 reilun tl:n vaniljasokeria.

Tässä lopputulos. Taikinasta tuli 8 kpl jättiläismuffinseja. Ei niin kauniita, mutta AH niin makoisia...




Tätä ohjetta kutsuisin kiireisen kotiäidin unelma ohjeeksi!

Ohje:

* 2,5 dl vehnäjauhoja
* 1 dl kauraryynejä
* 3 tl leivinjauhetta
* (1tl vaniljasokeria)
* 1 dl sokeria (laitoin ½ dl)
* 1 rkl piparimaustetta
* 3 banaania (mielellään ylikypsiä)
* 1 muna
* 50 g sulatettua margariinia
* N. 75 g valkosuklaata

lisää halutessasi taikinaan viimeisenä suklaan palasia...

Sekoita kuivat aineet yhteen.
Lisää muussatut banaanit, muna ja sulatettu margariini
Paista 200 astetta n. 15-20 minuuttia uunista riippuen.


Nautitaan yksin hiljaisuutta kuunnellen teekupposen kanssa...

 





1 kommentti:

  1. näitä vois testata tänään.. menee muuten nuo banskut roskiin..:)

    VastaaPoista