Hyödyttömin kaikista päivistä on se, jonka aikana et naura kertaakaan
- Sebastian R. N. Champort-

Hyydykekakut

Omena-vaniljamoussekakku



Pakkasta yli 30 astetta, mutta silti kevät ja kesä jo mielessä! Löysin kaupasta 100 %:sta omenapyrettä ilman lisättyä sokeria. Ajattelin, että siitä voisi saada kesän kakkuihin kauniin ja raikkaan makuisen kiilteen. Ja kannatti todellakin kokeilla, sillä raikas ja puhdas omenan maku sopi vaniljan kanssa aivan ihanasti yhteen! Pyre oli yllättävän tumman vihreää, joten kesän juhliin sitä voisi vaikka hieman laimentaa mehulla. Kaapissa ei ollutkaan mascarponejuustoa, joten alkuperäissuunnitelmasta se jäi puuttumaan. Olisi ehkä tullut vieläkin pehmeämpi ja herkullisempi maku? Nyt on kuitenkin hyvä yhdistelmä taas testattuna, joten tämä pyöreä kakku "jalostuu" juhliin ihaniksi pikku leivoksiksi...


Keksipohja
+
Vaniljatäyte:
1prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl kuohukermaa
1 prk vaniljatuorejuustoa
vaniljasokeria tai aitoa vaniljaa tangosta (reilusti) ja sokeria oman maun mukaan
tilkka appelsiinimehua
5 liivatelehteä

Omenakiille:(reilu kerros 24 cm vuokaan)
2 dl omenapyrettä
2 liivatelehteä
tilkka vettä/omenamehua

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto hyvin sekoittaen. Vatkaa kuohukerma ja lisää se varovaisesti pyöritellen seokseen. Mausta sokereilla. Kuumenna vesi/mehutilkka ja lisää siihen liotetut liivatelehdet. Lisää liivatteet täytteeseen. Kaada keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin. Anna jähmettyä hyvin ja valmista vasta sitten omenakiille. Anna koko kakun jähmettyä seuraavaan päivään.

 

Baileys-kakku



Tästä kakusta tuli yksi suosikeistani. Ohje on Siiliparatiisi-blogista.  Ajattelin kokeilla joskus vielä lisätä joukkoon tummaa suklaata tms.

Pohja:
200 g murokeksejä
75 g sulatettua margariinia

Täyte:
1 prk mascarponejuustoa
5 dl vispikermaa
1,5 dl tomusokeria
7 liivatelehteä
1 dl baileys likööriä

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää juusto ja tomusokeri. Kiehauta baileys ja lisää siihen liivatteet. Sekoita tasaisesti kermaan. Kaada seos muropohjan päälle. Anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään.

Vadelma-suklaahyydykekakku







 

Ohje:

Keksipohja:

* n. 100 g Digestive keksejä
* 100 g margariinia sulatettuna

Suklaamousse:

* 200g maitosuklaata
* 100 g Mascarpone-juustoa
* 1 prk Flora Vispiä

Vadelmamousse:

* 1 prk Flora Vispiä
* ½ purkkia maitorahkaa
* 100 g Mascarpone-juustoa
* 100 g  Sunnuntai vaniljatuorejuustoa
* n. 3 dl vadelmasurvosta (keitin vadelmia n. 5 minuuttia sokerin kanssa)
* vaniljasokeria ja sokeria maun mukaan
* 7 liivatelehteä
* sitruunamehua

 

Suklaa-mansikkamoussekakku




Hyydykekakkujen suurena ystävänä lähdin eilen kokeilemaan pitkästä aikaa uutta reseptiä. Katselin netistä muutamia ohjeita ja sovelsin periaatteella -mitä kaapista sattui löytymään...


Pakasteessa on vielä muutama rasia viime vuoden mansikoita ja nyt on aika käyttää ne pois. Lisäksi keittiön kaapissa "kummitteli" suklaalevy. Rainbow:n hieno sveitsiläinen maitosuklaa on ihanan pähkinäinen maultaan. Mielestäni sillä saa aivan erityisen ihanan maun suklaamousseen. Kannattaa kokeilla!




Ohje

Keksipohja:

* n. 100 g Digestive keksejä
* 100 g margariinia sulatettuna

Suklaamousse:

* 200g maitosuklaata
* 100 g Mascarpone-juustoa
* 1 prk Flora Vispiä

Mansikkamousse:

* 1 prk Flora Vispiä
* 100 g Mascarpone-juustoa
* 100 g  Sunnuntai vaniljatuorejuustoa
* n. 2 dl mansikkasurvosta
* n. 3 rkl mansikkavadelmahilloa (sattui löytymään jääkaapista jämät)
* vaniljasokeria ja sokeria ripsaukset maun mukaan

* 6 liivatelehteä
* sitruunamehua

Ja sitten vain nauttimaan...




 Ylijäämävaraston ruusunen




En käyttänyt tällä kertaa reunakalvoa. Hieman jää röhelöinen jälki ilman sitä. Mutta kotona nautittavana ei haittaa!


Palanen aamukahvin kanssa...nam!



Ja siis "pieni" sellainen :)



Loput odottaa isiä työreissusta kuvun alla!












2 kommenttia:

  1. Suklaamansikkamoussekakku jääkaapissa odottamassa huomisen herkkuhetkeä. :)

    VastaaPoista
  2. Hei! Tarviiko vadelmasuklaamoussekakussa suklaamousse erikseen liivatteet ja tarviiko antaa hyytyä ennen vadelmamoussen lisäämistä? En löytänyt varsinaista teko-ohjetta...

    VastaaPoista