Hyödyttömin kaikista päivistä on se, jonka aikana et naura kertaakaan
- Sebastian R. N. Champort-

Cupcakes, Cake Pops ja makeiset



"Amarettohuiput"



Perjantai ja vapaapäivä! Mikäs sen parempi syy tekaista jotakin makeaa päiväkahville. Amarettokreemi on ollut testauslistalla jo pitkään ja ajattelin sen sopivan suklaahippumuffinsien päälle.


Ja oli kyllä hyvää... Ainakin aikuisten makuun. Lapsille jätin kuorruttamatta kaiken varalta. Katsotaan, mitä koululainen sanoo... Ohjetta päivitän myöhemmin!

Suklaahippumuffinsit n. 24 kpl:

150g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2-3 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 dl maitoa
Odensenin pieniä "suklaanappeja" maun mukaan

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa ja viimeisenä suklaanapit.
 Jaa vuokiin ja paista 200 asteessa 10-15 minuuttia uunista riippuen.

Amarettokreemi:
(Riitti hyvin n. 12 muffinssin päälle)

50g suolatonta voita
½ tl vaniljauutetta tai vastaava määrä vaniljasokeria
250 g siivilöityä tomusokeria (laitoin hieman reilummin niin, että oli hyvin pursotettavissa)
30 ml huoneenlämpöistä maitoa
n. 1 tl amarettolikööriä (tai oman maun mukaan)

Vatkaa kulhossa sähkövatkaimella voi, sokeri, maito ja vaniljauute sekä n. puolet tomusokerista tasaiseksi. Lisää loput tomusokerista pienissä erissä, kunnes saat haluamasi paksuista kuorrutetta. Lisää viimeisenä likööri vähitellen ja maistele välillä kuinka voimakkaan makuisen kuorrutteen haluat.

 


Domino-popsit

Lupasin tehdä jotakin makeaa herkkua ystävän syntymäpäiville. Samalla tuli testattua popseja domino-kekseistä. En ole dominoitten ystävä, mutta niin paljon on näitä herkkuja kehuttu, että tuumasta toimeen. Joulumielellä laitoin kokeeksi sekaan appelsiinituorejuustoa.  Ja kun saa vapaat kädet koristeluun, niin vaaleanpunaistahan sieltä tulee... joulusta huolimatta...



 Nyt vain odotetaan illan maistiaisia ja kommentteja :D


1 pötkö Domino-keksejä täyte poistettuna
1 reilu rkl appelsiiniturejuustoa
1 rkl vaniljatuorejuustoa
pieni  luraus Helmi-kermalikööriä mausteeksi 

 

Joulumakeiset osa 2.

Jouluiset cake popsit pyynnöstä vielä uusintana ohjeen kanssa. Tällä kertaa tummalla suklaalla kuorrutettuina. Kaveriksi valkosuklaa-riisimuro-hedelmämakeiset :D









Jouluiset cake popsit n. 20 kpl:

12 kpl Mariekeksejä
8-10 kpl joulupipareita
3 reilua rkl vaniljatuorejuustoa
2-3 rkl toffee dooley's:a
n. 100 g sulaa suklaata koristeluun

Murskaa keksit ja piparit kulhossa hienoksi muruksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita. Lisää Dooley's ja sekoita hyvin niin, että saat tasaisen massan. Laita massa jääkaappiin n. ½-1 tunniksi ja muotoile sitten käsin pieniä palloja. Laita pallot hetkeksi vielä kylmään ja sulata sillä välin suklaa. Kasta pallot suklaassa ja koristele haluamallasi tavalla. Säilytä jääkaapissa. Parhaimmillaan seuraavana päivänä. Jos sinne saakka säilyvät... :D


Valkosuklaa-riisimuro-hedelmämakeiset n. 20 kpl:

100 g valkosuklaata sulatettuna
n. 50 g kuivattua hedelmä-marja-(pähkinä) sekoitusta (hienonsin terävällä veitsellä palasia pienemmäksi)
 kauhallinen riisimuroja (puffattua riisiä)

Sulata suklaa ja sekoita muut aineet joukkoon. Nostele lusikalla pieniä kekoja lautaselle jääkaappiin jähmettymään. Koristele sitten esim. tummalla suklaalla.


Joulumakeiset osa 1.
Kotona tehtyjen joulumakeisten ohjeita on valtava määrä. Miten niistä löytää ne makeimmat? No tietenkin testaamalla hyvissä ajoin uusia reseptejä ja lisäämällä vähän jotakin uutta vanhoihin. :)

Tänään testivuorossa oli elämäni ensimmäiset Cake Popsit jouluisena versiona sekä kirjasta Mmmm Suklaa Italialaiset suklaatryffelit. Kokeilua jäivät odottamaan valkosuklaatryffelit maustettuna appelsiiniliköörillä ja lakkaliköörillä sekä kahvilla maustetut kermatryffelit. Aikaisemmin tällä viikolla tein Rocky road palasia puffatusta riisistä ja minivaahtokarkeista. Jouluna sekaan menee vielä rusinat ja pähkinät.
Olisikohan siinä joulupöydän makeisia joka makuun?


Cake Popsit valkosuklaalla kuorrutettuna


Sisällä Marie-keksejä, piparkakkuja, vaniljatuorejuustoa, mascarponejuustoa (purkin pohjalta jämät) sekä pieni loraus Dooley's toffeeta.


Sisältä näyttää tältä...


Ihanan pehmeitä, juuri sopivan kosteita. NAM!


Italialaiset suklaatryffelit näyttävät tältä
Tumman suklaan ystävien varma valinta!!


Ja vielä vaahtokarkkipalat :)


Italialaiset suklaatryffelit n. 30 kpl:

*175 g tummaa suklaata pieninä paloina
*2 rkl mantelilikööriä (Amaretto)
*3 rkl voita
*4 rkl tomusokeria (käytin ruokotomus.)
*50 g mantelijauhetta
*koristeluun tummaa kaakaota tai suklaaraastetta.

Sulata tumma suklaa liköörin kanssa vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon voi jatkuvasti hämmentäen. Lisää sitten tomusokeri ja mantelijauho. Anna seoksen kiinteytyä hieman jääkaapissa. Muotoile sitten pieniä palloja ja koristele haluamallasi tavalla. Nosta jääkaappiin kylmenemään.

Appelsiinikrokanttimuffinsit

Jos olet appelsiinin ja suklaan yhdistelmän ystävä, tässä ihana muffinssien ohje!
Ja joulukin on jo ihan nurkan takana...Voisin kuvitella nämä jouluaaton kahvipöytään makeaksi herkuksi!



 Päällä appelsiinituorejuustolla maustettua kermaa


 Sydän täyttä suklaata


15 kpl

1 levy appelsiinikrokantti suklaata
150 g voita
1½ dl sokeria
2 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2½ rkl kaakaojauhetta
1½ dl kuohukermaa

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään  ja lisää ne vuorotellen kerman kanssa vaahtoon. Lisää viimeisenä ½ suklaalevystä rouhittuna.
Laita taikinaa muffinssivuoan pohjalle ja paina suklaapala keskelle. Lisää päälle vielä taikinaa niin, että suklaapalanen peittyy. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.

 

Tuplasuklaa-muffinsit





Tuplasuklaa-muffinsien ohje on NaMIN pAjA-blogista
(9 kpl suuria)

200 g voita
50 g taloussuklaata
2 dl sokeria
3 munaa
4,5 dl jauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
100 g valkoista suklaata paloina
100 g tummaa suklaata paloina

Sulata voi kattilassa ja lisää 50 g taloussuklaata. Anna sulaa sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon kuivat aineet kahdessa erässä vuorotellen maidon kanssa. Aloita kuivilla aineilla. Lisää sitten voi-suklaa-seos ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi pilkotut suklaat. Jaa taikina suuriin vuokiin ja paista 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.



Tuplasuklaamuffiensien päälle pääsin vihdoinkin testaamaan Kick-patukoista ja kermasta tehtyä pursotusta. Lapset ainakin tykkää! ...ja aikuiset.... :D



 Numerot sokerimassaa ja marsipaania...


Toisena vaihtoehtona valkosuklaa-limerahkalla maustettua kermaa.



 


Valkosuklaa-vadelmamuffinsit






 


Ohje:

* 2 munaa
* 1 dl sokeria
* 1 dl kermaviiliä (laitoin koko purkin)
* 100 g margariinia sulatettuna
* 2,5 dl vehnäjauhoja
* 2 tl leivinjauhetta
* 1 tl vaniljasokeria
* 100 g valkosuklaata
* n. 100 g vadelmia jäisinä

* Rouhi suklaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Sekoita munat ja sokeri puuhaarukalla. Lisää  joukkoon sulatettu margariini ja kermaviili. Lisää sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet, suklaa ja jäiset vadelmat. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

 

Puolukkamuffinssit omena-kanelirahkalla


Sitruunarahkamuffinsit



Rahka tekee muffareista unelman pehmeitä ja sopivan kosteita



Minimuffinseja... juuri sopivia suupaloja

 

Valion sivuilta aikanaan otettu ohje, jota sovellan aina sillä, mitä kaapista sattuu löytymään...

100 g voita
1½ dl sokeria
1 muna
1 prk maustettua rahkaa
(sitruuna ja omena-kaneli tällä kertaa)
3 dl vehnäjauhoja (laitan usein 1 dl ruisjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
n. 1½ dl marjoja

lisäsin taikinaan reilusti vaniljasokeria sekä mantelijauhetta. Lisäksi puolukkamuffinsien taikinaan ripauksen kardemummaa.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Lisää sitten rahka ja leivinjauhe-jauhoseos. Lisää viimeisenä marjat. Jaa taikina vuokiin ja paista 200 astetta n. 15 minuuttia.

Valkosuklaa-banaanimuffinsit

Pöydällä nököttää 3 ylikypsää banaania. Juuri sen verran tummumaan päin, että ei haluta syödä. Kello on vasta 18:45 ja pienimmäinen sammui yöunille. Tekee mieli leipoa jotakin ja mielessä käy perinteinen banaanikakku. En kuitenkaan viitsi alkaa surraamaan vatkaimella. mitä siis tehdä?

Hetki surffailua netissä ja sieltähän se taas löytyi ! Nimittäin helppo banaanimuffinssien ohje, jossa kaikki aineet vain sekoitetaan puuhaarukalla yhteen. Eikun tuumasta toimeen! Alkuperäinen ohje löytyy Katariinan keittiössä-blogista. Duunasin ohjetta hieman lisäämällä valkosuklaan palasia ja vähentämällä sokerin määrää. Lisäksi laitoin 1 reilun tl:n vaniljasokeria.

Tässä lopputulos. Taikinasta tuli 8 kpl jättiläismuffinseja, ei niin kauniita, mutta AH niin makoisia...




Tätä ohjetta kutsuisin kiireisen kotiäidin unelma ohjeeksi!

Ohje:

* 2,5 dl vehnäjauhoja
* 1 dl kauraryynejä
* 3 tl leivinjauhetta
* (1tl vaniljasokeria)
* 1 dl sokeria (laitoin ½ dl)
* 1 rkl piparimaustetta
* 3 banaania (mielellään ylikypsiä)
* 1 muna
* 50 g sulatettua margariinia
* N. 75 g valkosuklaata

lisää halutessasi taikinaan viimeisenä suklaan palasia...

Sekoita kuivat aineet yhteen.
Lisää muussatut banaanit, muna ja sulatettu margariini
Paista 200 astetta n. 15-20 minuuttia uunista riippuen.


Nautitaan yksin hiljaisuutta kuunnellen teekupposen kanssa...






Sitruunarahkamuffinsit




 Päällä mariannecrushilla maustettua flora vispiä. NAM!


Amerikan suklaamuffinsit.





Päällä appelsiinituorejuustosta ruusut.






1 kommentti:

  1. Ihania ohjeita täällä ja tosi kaunisti olet koristellut kaiken ! Nappaan mukaani riisimurosuklaat ja jouluiset cake popsit :-)

    VastaaPoista