Hyödyttömin kaikista päivistä on se, jonka aikana et naura kertaakaan
- Sebastian R. N. Champort-

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

"Amarettohuiput"




Perjantai ja vapaapäivä! Mikäs sen parempi syy tekaista jotakin makeaa päiväkahville. Amarettokreemi on ollut testauslistalla jo pitkään ja ajattelin sen sopivan suklaahippumuffinsien päälle.


Ja oli kyllä hyvää... Ainakin aikuisten makuun. Lapsille jätin kuorruttamatta kaiken varalta. Katsotaan, mitä koululainen sanoo... Ohjetta päivitän myöhemmin!

Suklaahippumuffinsit n. 24 kpl:

150g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2-3 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 dl maitoa
Odensenin pieniä "suklaanappeja" maun mukaan

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa ja viimeisenä suklaanapit.
 Jaa vuokiin ja paista 200 asteessa 10-15 minuuttia uunista riippuen.

Amarettokreemi:

(Riitti hyvin n. 12 muffinssin päälle)

50g suolatonta voita
½ tl vaniljauutetta tai vastaava määrä vaniljasokeria
250 g siivilöityä tomusokeria (laitoin hieman reilummin niin, että oli hyvin pursotettavissa)
30 ml huoneenlämpöistä maitoa
n. 1 tl amarettolikööriä (tai oman maun mukaan)

Vatkaa kulhossa sähkövatkaimella voi, sokeri, maito ja vaniljauute sekä n. puolet tomusokerista tasaiseksi. Lisää loput tomusokerista pienissä erissä, kunnes saat haluamasi paksuista kuorrutetta. Lisää viimeisenä likööri vähitellen ja maistele välillä kuinka voimakkaan makuisen kuorrutteen haluat.

1 kommentti:

  1. Oi, kuulostaapa ja näyttääpä hyvälle tuo kuorrute. Jään odottamaan ohjetta :)

    VastaaPoista