Hyödyttömin kaikista päivistä on se, jonka aikana et naura kertaakaan
- Sebastian R. N. Champort-

lauantai 29. lokakuuta 2011

Appelsiinikrokanttimuffinsit

Jos olet appelsiinin ja suklaan yhdistelmän ystävä, tässä ihana muffinssien ohje!
Ja joulukin on jo ihan nurkan takana...Voisin kuvitella nämä jouluaaton kahvipöytään makeaksi herkuksi!


 Päällä appelsiinituorejuustolla maustettua kermaa


 Sydän täyttä suklaata


15 kpl

1 levy appelsiinikrokantti suklaata
150 g voita
1½ dl sokeria
2 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2½ rkl kaakaojauhetta
1½ dl kuohukermaa

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään  ja lisää ne vuorotellen kerman kanssa vaahtoon. Lisää viimeisenä ½ suklaalevystä rouhittuna.
Laita taikinaa muffinssivuoan pohjalle ja paina suklaapala keskelle. Lisää päälle vielä taikinaa niin, että suklaapalanen peittyy. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.

Taikinan ohje on alunperin Kinuskikissalta. Vaihdoin margariinin voiksi ja maidon kermaksi sekä daim-suklaan appelsiinikrokanttisuklaaseen. Pakkohan tuollaista uutuutta on päästä kokeilemaan. Ideana oli, että suklaapalanen säilyy kokonaisena. NAMI!

P.S. Kokeilin osaan muffinseista minttusuklaapalloja (Pirkka) Nekin säilyivät kokonaisina ja maistuivat ihan taivaallisen hyviltä pehmenneinä...

sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Pieni "herneenpalko"-vauva

Sain ystävältäni lainaan tämän ihanan vauvamuotin, jotta voin harjoitella tulevaa kakkuprojektia varten. Olen nähnyt useammassakin blogissa vauvoja "lehtipesissään" ja suloisia pienokaisia herneenpalkojen sisällä tai vieressä. (jotenkin niin kutkuttavan suloinen idea) Yhdistelemällä ideoita syntyi tämä vauva. Katselen niin paljon kuvia, että en voi olla aina ihan varma, mistä olen mitäkin alunperin ihastellut :D Vauvoja ja herneitä on löydettävissä muistaakseni ainakin blogeista Mansikkamäki, Ewelyn´s cakeheaven sekä Dream.




perjantai 14. lokakuuta 2011

Kääretorttua ruusupursotuksilla

Hyvä syy tehdä kääretorttua on, kun täytyy käyttää kakusta ylijääneet täytteet :) Ja onhan nyt viikonloppu...


 Yksinkertainen on kaunista. Pätee mielestäni tässäkin kohtaa...


 Tämän pursotusmallin olen nähnyt ainakin Pulla-Akan blogissa.  Toimii varmasti täytekakussakin vaikkapa ruusujen kanssa... Hmmm...


Täytteenä mango-passionmouse höystettynä mascarponejuustolla sekä sipaisu boysenmarjahilloa.

Onnea 2-vuotiaalle!

Pikku-Viljami toivoi traktorikakkua syntymäpäivilleen. Tällainen yksinkertainen traktori sai seurakseen syystouhuissa olevia eläimiä...

Kakun väleissä valkosuklaamousse boysenmarjahillon kanssa sekä mango-passionmousse persikan palojen kanssa. Kokeilin kaupan valmista mango-passionmoussejauhetta, mutta tein seoksen maidon sijasta kuohukermaan ja lisäsin ½ prk mascarponejuustoa. Maistui todella hyvältä! Ei lainkaan teollinen maku...



Kukko ihmettelemässä maatilan menoa :)


 Possuja


 Kisunen leikeissään...




tiistai 11. lokakuuta 2011

Gluteeniton suklaakakkupohja ja päällystämisen iloja

Kotihommia olisi vaikka muille jakaa, mutta mitä tekee hän? No leipoo tietenkin!
Ja koska on niin kurja sadepäivä,  täytyy keksiä jotakin mukavaa haastetta itselle!

Testaukseen siis lähti gluteeniton suklaakakkupohja. Sekä elämäni ensimmäinen yritys päällystää massalla kokonainen kakku. Vaahtokarkin makuinen massa ei ole turhaan saanut kehuja käsittelyn helppoudesta. Olin tyytyväinen lopputulokseen ja nyt voi mukavin mielin lähteä tekemään myös päällystettyja kakkuja :)



Valmiina sattui olemaan yksi ruusu ja muutama terälehti





 Sisältä näyttää tältä...




Gluteeniton suklaakakkupohja:

4 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

lauantai 1. lokakuuta 2011

Onnea 8-vuotiaalle muruselle!

Eilen juhlittiin 8-vuotis synttäreitä muffinsien kera. Sankari kun ilmoitti, että "en ole oikein täytekakkumiehiä" :) Joten toiveesta tuplasuklaamuffinseja...


Pääsin vihdoinkin testaamaan Kick-patukoista ja kermasta tehtyä pursotusta. Lapset ainakin tykkää! ...ja aikuiset.... :D


 Numerot sokerimassaa ja marsipaania...


Toisena vaihtoehtona valkosuklaa-limerahkalla maustettua kermaa.