Hyödyttömin kaikista päivistä on se, jonka aikana et naura kertaakaan
- Sebastian R. N. Champort-

perjantai 6. tammikuuta 2012

Pirteän kirpeää alkanutta vuotta kera sitruunamousse-puolukkakääretortun!

Hyvää tuli, vaikka olen ollut todella epäluuloinen valmiiden hyydykejauheiden suhteen. Lähinnä olen pelännyt keinotekoista ja "teollista" makua. Turhaa oli epäluulo. Testasin sekä veriappelsiini että sitruunahyydykettä, joista ensimmäisestä tuli heti suosikki!! Sitruunakin maistui hyvältä ja kokonaiset kirpeät puolukat sopivat hyvin sekaan. Yhdestä 125 g paketista ½ litraan kermaa riittää hyvin kahteen isoon torttuun. Veriappelsiinin maku oli raikas ja kirpeä. Kesällä sekaan voisi laittaa vaikka tuoreita mansikan palasia.... Toisen tortun laitoin pakastimeen ihan testausmielessä. Katsotaan kestääkö täyte pakastusta?




Kääretorttupohja:
4 munaa
1 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
125 g Sitruunahyydykejauhetta
0,5 l kuohukermaa (riittää kahteen torttuun)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti