Hyödyttömin kaikista päivistä on se, jonka aikana et naura kertaakaan
- Sebastian R. N. Champort-

perjantai 3. helmikuuta 2012

Runebergintortut




Vapaapäivänä pienin herätteli kaikki ylös minuutin tarkkuudella klo 5. Seitsemältä uunista ulos tuli Runebergintortut! Erilaisia ohjeita tortuille on valtava määrä. Kirjasta Hyvää Ruokahalua -Kotikokin parhaat leivontaohjeet, löytyy seuraava helppo ja nopea ohje. Hyviä ja meheviä tuli pieniin muffinssivuokiin paistamalla. Käytin Ikean muffinssipeltiä, jolloin tortuista tuli hauskasti korkeahkoja, "oikeaa mallia" muistuttavia.





Runebergintortut (15 kpl pieniä)

150 g voita
1 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
2 munaa
1½ dl vehnäjauhoja
1½ dl korppujauhoja
1 dl mantelirouhetta
1½ tl leivinjauhetta
½ dl kermaa (laitoin 1 dl)
2-3 tippaa karvasmanteliöljyä
päälle vadelmahilloa ja tomusokeria+vettä

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää kerma viimeisenä. Jaa taikina vuoksiin ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Koristele jäähtyneet tortut.

2 kommenttia:

  1. No huh, mulla meni naama ruttuun ja piti lukia oikee kaks kertaa, että viieltä ja seittemältä jo tortukki tuli uunista!!! Kyllä oot kova tyttö, moon kello viieltä iha syyntakkeeto :D :D :D

    Mutta hienot tortut oot kyllä saanu aikaseksi, mulla ois tuoho aikaa ollu jo suuri saavutus, ku oisin saanu silimät piettyä auki! :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Kyllä se joskus tuntuu, että pitempäänkin voisi maata! Mutta tehokkaita päiviä on, kun nousee aikasin. :)

      Poista