Hyödyttömin kaikista päivistä on se, jonka aikana et naura kertaakaan
- Sebastian R. N. Champort-

perjantai 25. marraskuuta 2011

Joulu lähestyy...Sokerihammasta kolottaa...Nameja aikuiseen makuun...

Kotona tehtyjen joulumakeisten ohjeita on valtava määrä. Miten niistä löytää ne makeimmat? No tietenkin testaamalla hyvissä ajoin uusia reseptejä ja lisäämällä vähän jotakin uutta vanhoihin. :)

Tänään testivuorossa oli elämäni ensimmäiset Cake Popsit jouluisena versiona sekä kirjasta Mmmm Suklaa Italialaiset suklaatryffelit. Kokeilua jäivät odottamaan valkosuklaatryffelit maustettuna appelsiiniliköörillä ja lakkaliköörillä sekä kahvilla maustetut kermatryffelit. Aikaisemmin tällä viikolla tein Rocky road palasia puffatusta riisistä ja minivaahtokarkeista. Jouluna sekaan menee vielä rusinat ja pähkinät.
Olisikohan siinä joulupöydän makeisia joka makuun?


Cake Popsit valkosuklaalla kuorrutettuna


Sisällä Marie-keksejä, piparkakkuja, vaniljatuorejuustoa, mascarponejuustoa (purkin pohjalta jämät) sekä pieni loraus Dooley's toffeeta.


Sisältä näyttää tältä...


Ihanan pehmeitä, juuri sopivan kosteita. NAM!


Italialaiset suklaatryffelit näyttävät tältä
Tumman suklaan ystävien varma valinta!!


Ja vielä vaahtokarkkipalat :)


Italialaiset suklaatryffelit n. 30 kpl:

*175 g tummaa suklaata pieninä paloina
*2 rkl mantelilikööriä (Amaretto)
*3 rkl voita
*4 rkl tomusokeria (käytin ruokotomus.)
*50 g mantelijauhetta
*koristeluun tummaa kaakaota tai suklaaraastetta.

Sulata tumma suklaa liköörin kanssa vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon voi jatkuvasti hämmentäen. Lisää sitten tomusokeri ja mantelijauho. Anna seoksen kiinteytyä hieman jääkaapissa. Muotoile sitten pieniä palloja ja koristele haluamallasi tavalla. Nosta jääkaappiin kylmenemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti