Hyödyttömin kaikista päivistä on se, jonka aikana et naura kertaakaan
- Sebastian R. N. Champort-

maanantai 6. helmikuuta 2012

Omena-vaniljamoussekakku



Pakkasta yli 30 astetta, mutta silti kevät ja kesä jo mielessä! Löysin kaupasta 100 %:sta omenapyrettä ilman lisättyä sokeria. Ajattelin, että siitä voisi saada kesän kakkuihin kauniin ja raikkaan makuisen kiilteen. Ja kannatti todellakin kokeilla, sillä raikas ja puhdas omenan maku sopi vaniljan kanssa aivan ihanasti yhteen! Pyre oli yllättävän tumman vihreää, joten kesän juhliin sitä voisi vaikka hieman laimentaa mehulla. Kaapissa ei ollutkaan mascarponejuustoa, joten alkuperäissuunnitelmasta se jäi puuttumaan. Olisi ehkä tullut vieläkin pehmeämpi ja herkullisempi maku? Nyt on kuitenkin hyvä yhdistelmä taas testattuna, joten tämä pyöreä kakku "jalostuu" juhliin ihaniksi pikku leivoksiksi...


Keksipohja
+
Vaniljatäyte:
1prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl kuohukermaa
1 prk vaniljatuorejuustoa
vaniljasokeria tai aitoa vaniljaa tangosta (reilusti) ja sokeria oman maun mukaan
tilkka appelsiinimehua
5 liivatelehteä

Omenakiille:(reilu kerros 24 cm vuokaan)
2 dl omenapyrettä
2 liivatelehteä
tilkka vettä/omenamehua

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto hyvin sekoittaen. Vatkaa kuohukerma ja lisää se varovaisesti pyöritellen seokseen. Mausta sokereilla. Kuumenna vesi/mehutilkka ja lisää siihen liotetut liivatelehdet. Lisää liivatteet täytteeseen. Kaada keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin. Anna jähmettyä hyvin ja valmista vasta sitten omenakiille. Anna koko kakun jähmettyä seuraavaan päivään.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa niiiin hyvältä, että on ihan pakko kysyä: löytyikö tuo 100% omenpyre jostain ihan perusruokakaupasta? ( K-kauppa, S-market, prisma tai citymarket)

    VastaaPoista
  2. Heips!
    Löysin meidän Prisman hillohyllystä ihan sattumalta. Muitakin makuja oli mm. persikka, banaani ja aprikoosi.Tämä oli Bonne-merkkistä. Sokeroimaton ja vieläpä lisä-ja säilöntäaineetonkin. :) Maku oli ihana!!

    VastaaPoista