Hyödyttömin kaikista päivistä on se, jonka aikana et naura kertaakaan
- Sebastian R. N. Champort-

perjantai 16. syyskuuta 2011

Mustikkasydän


Kaupasta löytyi ihana uutuus mustikka-vaniljarahka. Testasin uutta makurahkaa mustikoiden ja tavallisen rahkan kanssa. Lisäksi täytteeksi meni vanhan ajan vaniljakiisseli sekoitettuna rahkoihin. Ei sovi laihduttajalle, mutta pieni makupala maistui ihanalta!  Rakastan vaniljan makua ja tässä piirakassa se tulee raikkaan mustikan kanssa hyvin esille...


Pohja:

150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
n. ½-1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
(1 tl vaniljasokeria)

Täyte:

1 prk mustikka-vaniljarahkaa
½ prk maitorahkaa
1 pussi vaniljakiisseliaineksia
1½ dl maitoa
n. 0,5 l mustikoita

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.  Sekoita kiisseliainekset maitoon ja lisää seokseen rahkat. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin. Lisää rahkaseos ja perunajauhotetut mustikat. Paista 200 astetta n. 35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti